Information om varmvatten

Styrelsen är väl medveten om situationen med varmvattnet. Vi vill här ge er lite information om hur vi hanterar det och vad vi planerar.

Ni har ju periodvis varit utan varmvatten framför allt på Segelflygsgatan 10 och 12 men även på Skarpnäcks allé 60 och Fallskärmsgatan 1. Fallskärmsgatan 9 och 13 har varit ganska förskonade men 4.e februari försvann varmvattnet även där.

Vi har ett ekonomiskt, ekologiskt och sinnrikt system som tar till vara på inomhusluften för att värma vårt kran- och duschvatten. Det som brukar vara fel när varmvattnet försvinner är att värmepumpen stannat och ringer man då felanmälan så kommer jouren och trycker på en knapp som startar pumpen igen. Det är det enda de har kompetens att göra och det enda de gör om man ringer och felanmäler under en helg. Det är dyrt för oss när HSB kommer hit för att trycka på en knapp.

I styrelsen är vi tre stycken som vet vilken knapp det är och kan starta upp värmepumpen om det är det som är felet. Därför kan ni skicka ett mail till styrelsen istället så gör vi det gratis och sparar pengar för föreningen.

Vi är naturligtvis inte nöjda med den situation vi har med varmvattnet så på vårt senaste möte tog vi ett beslut om att bygga in en backup. Backupen kommer att ta värme direkt från fjärrvärmesystemet. Fjärrvärme är tryggt ur distributionssynpunkt, det blir inte ofta fel på fjärrvärmen. Fjärrvärme är det som värmer våra element så det går redan färdiga rör upp till värmecentralerna på vindarna. Vi kommer att installera en värmeväxlare som kopplas ihop med fjärrvärmen och vårt varmvatten. Till det kommer en styrning som automatiskt kopplar in backupen när värmepumpen larmar. Vi planerar att börja med en av centralerna. Det blir den som haft mest problem och som försörjer Segelflygsgatan 12 och Skarpnäcks allé 60. Visar det sig att det fungerar bra fortsätter vi med de andra i tur och ordning. Detta för att få en tryggare och säkrare varmvattenförsörjning.

/Styrelsen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *