Gröna påsen!

Hej,

Nu finns Gröna påsen att hämta på Hemköp (Gråhundsvägen), ICA Nära (Skarpnäcks Allé) samt Coop (Pilotgatan). Det är viktigt att gröna påsen används ENBART till matavfall.Den Gröna påsen sorteras ut optiskt och innehållet går till rötning för att bli biogas.

2020 ska minst 70 % av stockholmarnas matavfall samlas in för att bli biogas. För att så många som möjligt ska kunna delta så behöver vi införa fler tekniska lösningar som kan komplettera de vi har idag. Gröna påsen innebär att man lägger matavfallet i en speciell grön påse i samma behållare eller nedkast som övriga soppåsar. Den kan sedan sorteras ut på en sorteringsanläggning så att matavfallet kan rötas och bli till biogas.

Mer information om Gröna påsen finner ni här.

/Styrelsen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *